top of page

La Petita Puça

Noves cantates aquesta setmana!

I ha estat fantàstic!!!

Sabeu? La Petita Puça del nostre conte era una puça feliç, una professional especialista de la pista de circ, estimada i valorada.

Però un bon dia van aparèixer uns nous companys als que no els agradaven les nenes i les coses van canviar, a pitjor, per a la Puça. Van començar a desvaloritzar-la, a insultar-la i a pressionar-la de tal manera, que la nostra Petita Puça es va anar fent petita i més petita... fins a arribar el punt de deixar-se de cuidar i un dia, quasi fer-se mal dalt de la corda fluixa.

Inspirada en el personatge de la Petita Puça (de la cançó d'en Jordi López del grup d'animació La Tresca i la Verdesca), la Maria va escriure aquest bonic conte, on per mitjà de la màgia del circ, podem treballar amb els nostres fills el difícil tema de la violència de gènere, per a que els petits i no tan petits, aprenguin a no deixar-se desvaloritzar i a no desvaloritzar a els altres.

 

Per encàrrec del Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal del Bages, L'Ass.Cult.Socioeducativa Ai,Carai! vem acabar de desenvolupar el projecte que havia iniciat la Maria. Així, el text es va enriquir amb els preciosos dibuixos de la Cristina i amb el disseny i la maquetació de la Liliana, arrodonint-lo més tart amb la creació d'unes cançons (creades per la Liliana, el Chico i l'Anna) i l'enregistrament en directe d'un CD, el novembre de 2015, amb l’equip mòbil de PlayAndRec a la Sala Stroika, per Toni Castaño “Nyanyo”.

A la gravació ens van acompanyar un magnífic cor de nenes estupendes, que prèviament havien estat assajant amb gran disciplina amb els músics i que ho van fer més que fantàstic!!!

 

I per tancar aquest projecte taaan preciós, i sota l'organització de l'Ester Arcos, la tècnica del Consell Comarcal, vem realitzar tres cantates, a Manresa, Artés i Santpedor, amb la participació de gairebé 600 nens i nenes de primer, segón i tercer de primària de catorze escoles de la comarca del Bages.

 

Val a dir, que amb els beneficis de la venta d'aquest conte i aquest CD es finançaran des del Consell Comarcal del Bages nous projectes, nous contes cantats per a seguir treballant amb els nostres infants el respecte entre gèneres i la dignitat, per a tots plegats lluitar contra la violència i aconsseguir una societat més justa.

 

Així que ja ho sabeu! Amb aquest conte podreu gaudir i enssenyar els vostres infants que "nenes i nens som diferents però el nostre cor batega igual. Units jugant i treballant la diferència ens omplirà!"

 

 

 

CRÈDITS:

 

Text: Maria Navarrete Fa

Il.lustracions: Cristina Villa

Disseny, montatges de les il.lustracions i maquetació del conte: Liliana Navarrete Fa

 

Al CD:

 

Veu: Liliana Navarrete Fa
Piano i cors: Anna Puigmartí Tomasa 
Guitarra elèctrica, espanyola i acústica: Chico Fernández
Bateria: Ramon Viñeglas
Baix: Joan Llamas
Harmònica: Quim Roca
Flautes, saxos i tible: Jaume Noguera

 

El fantàstic Cor de NENES estupendes

 

Narració del conte: Maria Navarrete Fa


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page